Moción en defensa de la Sanidad y Educación pública y en contra de los recortes.

“Moción que fue presentada por el grupo municipal Socialista de La Llagosta (PSC) en defensa de la educación y sanidad públicas y que  fue rechazada con los votos en contra de  ICV-EUiA, CiU i PP”

MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA (PSC-PM) AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE LA LLAGOSTA, EN DEFENSA DEL SISTEMA PÚBLIC SANITARI DE LA LLAGOSTA I DEL NOSTRE PAÍS

L’actual sistema sanitari públic de Catalunya, que persegueix l’excel•lència en l’atenció a tota la població, és reconegut com un dels millors del món. S’ha aconseguit amb el consens i l’esforç continuat de tota la societat durant molts anys.

El nou Govern de Catalunya anuncia cada dia noves retallades que més enllà de solucions per sortir de la crisi, ens situen davant d’un canvi de model sanitari i de la transició d’una gestió pública i pública concertada a una de privada i mercantilitzada.

Ja fa molts mesos que els metges de Catalunya estan informant i advertint que no es podrà mantenir una assistència sanitària de qualitat als hospitals de l’ ICS amb les dures retallades imposades.

Una situació semblant estan patint els centres d’assistència primària (CAPS) en que es veuen retallades dràsticament les despeses tant en personal com en recursos materials, deixant en una delicada situació a l’atenció que rebem els catalans i els llagostencs, al nostre ambulatori.

Representants de Metges de Catalunya (MC) i representants de les juntes clíniques dels vuit hospitals públics de l’Institut Català de la Salut (ICS) han fet front comú per demanar públicament al Govern de la Generalitat que aturi totes les mesures que minven la qualitat i busqui alternatives de finançament que siguin viables i garanteixin la sostenibilitat del sistema en el futur.

Tanmateix han denunciat que, des de maig de 2011, l’ICS ha tancat un 30% dels llits de plantes d’hospitalització i un 40% dels quiròfans, una circumstància que aboca als hospitals a una situació insostenible.

L’ICS ha plantejat també una forta reducció d’un 25% la jornada laboral a 6.000 professionals eventuals i interins, o acomiadar temporalment 1.500 treballadors fins a finals d’any.

Coincidint amb Metges de Catalunya (MC), considerem que el Govern s’està acarnissant amb la sanitat, fet que qualifiquem d’inassumible.

L’augment en les llistes d’espera de patologies que no poden esperar més de 30-45 dies obliga a sortir en defensa dels pacients i dels professionals que estan denunciant, dia si dia també, aquests fets.

La Llagosta no pot romandre impassible davant d’aquesta situació que ens afecta de manera molt directa:

● S’ha reduït el nombre de metges de guàrdia amb l’objectiu d’abaratir les despeses de personal. Això ha provocat el

tancament de molts serveis d’urgències a Catalunya, al Vallès Oriental, i a d’altres municipis del nostre entorn més immediat com ara Santa Perpètua de la Mogoda que s’han desviat cap a la Llagosta i Mollet.

● El tancament de serveis d’urgències de municipis propers i la derivació dels usuaris ja està provocant problemes als usuaris del nostre CAP i del nostre Hospital de referència a Mollet.

● Diverses veus que anuncien propers tancaments al CAP de la LLagosta, esperem fermament que aquest fet no es produeixi mai al nostre poble.

Els i les llagostencs no estem disposats a ser còmplices d’un seguit de mesures improvisades i mal planificades que el govern de CIU està implantant al sistema públic sanitari de Catalunya, adreçades a aconseguir un estalvi immediat, sense tenir en compte les seves terribles conseqüències a mig i a llarg termini en la qualitat de l’assistència.

Per sortir de la crisi no tolerarem les retallades, ni la liquidació d’un sistema nacional de salut eficient. No permetrem la fractura social ni l’exclusió de les persones més febles de la societat. Exigim i exigirem que es preservi el sistema de salut públic, universal i de qualitat.

Per això refusem i refusarem tot el que signifiqui debilitar aquest sistema públic: mesures com el copagament, la retallada

indiscriminada de la despesa, la retallada de prestacions o dels serveis necessaris per a la cohesió social.

Per aquests motius volem elevar aquesta moció al Ple de l’Ajuntament de la Llagosta, per a que sigui presa en consideració, amb els següents

ACORDS:

Primer.- Manifestar el nostre més contundent rebuig a qualsevol intent de tancament, ni que sigui parcial, del servei d’urgències al nostre CAP.

Segon.- Demanar al Govern de la Generalitat que garanteixi el manteniment dels recursos personals i materials, així com els serveis de que disposem actualment, al CAP de la Llagosta.

Tercer.- Convidar als llagostencs a manifestar el nostre rebuig en contra de les retallades sanitàries que volen imposar-nos des del Govern de la Generalitat.

Quart.- Demanar una reunió urgent de tots els portaveus dels grups municipals de l’ajuntament de la Llagosta amb responsables de l’Institut Català de la salut per conèixer de primera mà les intencions pel nostre municipi dels responsables de salut i defensar de manera unitària els interessos del poble de la Llagosta.

Cinquè.- Oposar-nos frontalment al sistema de copagament, que voldria instaurar el Govern de la Generalitat, per tal que la sanitat segueixi essent un dret universal, el qual els ciutadans ja paguem amb els nostres impostos i a través dels pressupostos.

Sisè.- Reclamar als gestors de l’ICS que aturin totes les mesures que minven la qualitat i l’excel·lència dels nostres centres i busquin alternatives de finançament que siguin viables i garanteixin la sostenibilitat del sistema en el futur.

Setè.- Manifestar que és inacceptable que amb motiu de l’augment de població que en farà ús de l’Hospital de Mollet, un cop incorporats a la seva àrea d’influència els municipis de Santa Perpètua de la Mogoda i de Palau-Solità i Plegamans, ara que hi ha més usuaris que abans hi hagi menys personal sanitari.

Vuitè.- Donar ple suport a les reivindicacions i mobilitzacions dels professionals de la nostra sanitat pública perquè són els que més i millor coneixen aquest servei bàsic per a la població en general, així com la dels sectors privats i l’economia social que hi estan directament relacionats.

Novè.- Traslladar la següent moció al Govern de la Generalitat, als grups parlamentaris al Parlament de Catalunya, a l’Institut Català de la Salut, al Govern Territorial de Salut del Baix Vallès, a la Consellera Comarcal de Salut, als responsables de l’Hospital de Mollet i del CAP de la Llagosta i als seus comitès d’empresa, així com a tots els llagostencs a través dels mitjans públics i privats de que es disposin per ser coneixedors de la greu situació en la queens podem trobar.

Posted on Novembre 23, 2011, in Mocions and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari