Moción en defensa del transporte público y en contra de la subida de tarifas.

MOCIÓ QUE PRESENTA EL PARTIT DELS SOCIALISTES DE LA LLAGOSTA A PETICIÓ DE LES JOVENTUTS SOCIALISTES DE LA LLAGOSTA AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE LA LLAGOSTA, EN DEFENSA DEL TRANSPOR PÚBLIC DE LA LLAGOSTA I DEL NOSTRE PAÍS

L’actual sistema de Transport Públic de Catalunya, que persegueix el foment de la mobilitat sostenible i el servei a tota la població s’ha aconseguit amb el consens, treball i esforç continuat de tota la societat durant molts anys.

El nou Govern de Catalunya anuncia cada dia noves retallades que més enllà de solucions per sortir de la crisi, ens situen davant d’un canvi de la transició cada cop més mercantilitzada, amb uns serveis que cada cop són menys públics.

El Govern de la Generalitat ha donat amb aquest nou pas més en la seva política de restricció de drets. Primer han estat la sanitat i l’educació. Ara el torn li ha arribat al transport públic. L’increment en les tarifes que s’ha produït les darreres setmanes al país suposa un dels abusos més flagrants de l’administració de CIU.

El Govern ha incrementat en un 12% la T‐10, el títol de transport més utilitzat i ha pujat fins a dos euros (38%) el bitllet senzill i no integrat. Si bé ha mantingut i fins i tot proposat reduccions en altres modalitats tarifàries, com és el cas de la T‐Jove, aquestes mesures resulten fins i tot ofensives per minves i per aplicar‐se en aquells títols més cars i infrautilitzats.

A més d’aquests canvis en la política tarifària, el Govern de la Generalitat també ha decidit suprimir el servei nocturn dels dissabtes de FGC així com línies de bus i disminuir la freqüència de pas del transport públic.

La Llagosta no pot romandre impassible davant d’aquesta situació que ens afecta de manera molt directa:

Els i les llagostencs no estem disposats a ser còmplices d’un seguit de mesures improvisades i mal planificades que el govern de CIU està implantant a Catalunya, adreçades a aconseguir un estalvi immediat, sense tenir en compte les seves terribles conseqüències, tant en les persones a qui més afecta aquesta pujada de tarifes que recau directament sobre la classe treballadora , com per la manca de foment del transport públic i per tant de la mobilitat sostenible.

Per sortir de la crisi no tolerarem les retallades indiscriminades. No permetrem la fractura social ni l’exclusió de les persones més febles de la societat. Exigim i exigirem que es preservi el sistema de transport públic.

Des de el Govern de la Generalitat es diu que no pot pagar la paga extra de Nadal als funcionaris i fer totes aquestes retallades en drets públics bàsics per la situació de crisi econòmica i perquè l’Estat no ha realitzat la transferència de 759 milions d’euros prevista a la disposició addicional tercera de l’Estatut d’Autonomia. El que no diu és que aquests diners han d’anar destinats a infraestructures. Per tant, ni les retallades en sanitat, ni en educació, ni als funcionaris, ni l’augment de tarifes del transport públic es veuen justificades per aquesta manca de transferència de l’Estat que des de la JSC igualment denunciem.

Per això refusem i refusarem tot el que signifiqui retallar en drets, mesures com el copagament, la retallada indiscriminada de la despesa, la retallada dels serveis necessaris per a la cohesió social i la mobilitat sostenible.

Per aquests motius volem elevar aquesta moció al Ple de l’Ajuntament de la Llagosta, per a que sigui presa en consideració, amb els següents

ACORDS:

Primer.- Manifestar el nostre més contundent rebuig aquesta pujada indiscriminada de tarifes del Servei de Tranport Públic, la supressió de línies de servei nocturn de bus i disminuir la freqüència de pas del transport públic.

Segon.- Demanar al Govern de la Generalitat un transport públic que garanteixi la cobertura total de les necessitats de mobilitat de les persones de la Llagosta, com el que hem tingut fins ara.

Tercer.- Convidar als llagostencs a manifestar el nostre rebuig en contra de la pujada de les tarifes i les retallades dels serveis de pas de la línia diürna i nocturna del serveis d’autobús.

Quart.- Demanar una reunió urgent de tots els portaveus dels grups municipals de l’ajuntament de la Llagosta amb responsables de la Generalitat  per conèixer de primera mà les intencions pel nostre municipi dels responsables  i defensar de manera unitària els interessos del poble de la Llagosta.

Cinquè.- Oposar-nos frontalment aquesta retallada de serveis de transport públic i mobilitat sostenible que està instaurant el Govern de la Generalitat, per tal que el transport públic segueixi essent un dret dels ciutadans a la vegada que fomenta la mobilitat sostenible.

Sisè.- Reclamar als gestors del Transport Públic que aturin totes les mesures que minven la qualitat dels nostres serveis i busquin alternatives de finançament que siguin viables i garanteixin la sostenibilitat del sistema en el futur.

Setè.- Donar ple suport a les reivindicacions i mobilitzacions del professionals i  d’usuaris en defensa del transport públic de la nostra societat perquè són els que més i millor coneixen aquest servei bàsic per a la població en general, així com la dels sectors privats i l’economia social que hi estan directament relacionats.

Vuitè.- Traslladar la següent moció al Govern de la Generalitat, als grups parlamentaris al Parlament de Catalunya, al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Gneralitat de Catalunya, així com a tots els llagostencs a través dels mitjans públics i privats de que es disposin per ser coneixedors situació en que han quedat els nostres serveis de transport públic.

Posted on febrer 12, 2012, in Mocions and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari