Moción en contra de la Reforma Laboral

MOCIÓ QUE PRESENTA EL PARTIT DELS SOCIALISTES DE LA LLAGOSTA AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE LA LLAGOSTA, CONTRA LA REFORMA LABORAL.

Els i les socialistes de La Llagosta, davant la Reforma del mercat de treball acordada pel Consell de Ministres del passat divendres, manifestem que:

El Govern del PP només ofereix l’acomiadament com a eina per combatre l’atur. Amb més de cinc milions d’aturats, és evident que el problema d’Espanya no són les dificultats a l’hora d’acomiadar treballadors, sinó la generació d’ocupació. En aquest sentit, la reforma laboral no només no millorarà les condicions de qui no té feina, sinó que, a més, precaritzarà les condicions de qui sí en té.

Aquesta serà la primera reforma laboral de la història que no ha comptat amb el coneixement previ dels agents socials i econòmics. Suposa un nou i gravíssim cop als drets laborals en aquest país. A part de desequilibrar la balança de forma descarada a favor dels empresaris en detriment dels treballadors, que resten a disposició dels balanços econòmics de l’empresa com a simple instrument d’ajust de comptes.

A més de l’abaratiment generalitzat de l’acomiadament a 33 dies en cas improcedent i a 20 dies els precedents -que amb l’ampliació màxima de les causes objectives seran la immensa majoria, durant el primer any els podran acomiadar gratuïtament i a partir del següent any amb una indemnització de només 20 dies, fent un efecte d’acomiadament massiu dels vells contractats per tornar-los a incorporar sota la regressiva legislació vigent.

Aquesta reforma que vol portar a terme el PP i que CIU avala,   suposa un gravíssim atac als drets dels treballadors, ja que reforça el poder de decisió unilateral dels empresaris sobre les condicions laborals i debilita jurídicament la posició dels assalariats davant l’empresa. Per exemple, se suprimeixen els convenis col·lectius com a principal coixí de seguretat i es permet l’acomiadament lliure dels i les joves, així com la baixada de salaris sense una negociació suficient.

Per aquests motius volem elevar aquesta moció al Ple de l’Ajuntament de la Llagosta, per a que sigui presa en consideració, amb els següents

ACORDS:

Primer.- Manifestar el nostre més contundent rebuig aquesta reforma laboral.

Segon.- Convidar als llagostencs a manifestar el nostre rebuig en contra de la reforma laboral

Tercer.- Oposar-nos frontalment aquesta retallada de drets laborals que significa aquesta reforma laboral

Quart.- Donar ple suport a les reivindicacions i mobilitzacions de ciutadans i sindicats en defensa dels drets laborals i en contra de la reforma laboral.

Cinquè.- Fem una crida a tots els llagostencs i llagostenques perquè se sumin a les manifestacions ciutadanes la Reforma laboral del PP i recolzada per CiU.

Posted on febrer 15, 2012, in Mocions and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari