El PSC, com sempre, recolzant sector educatiu.

El PSC dóna suport a la convocatòria unitària del sector educatiu que protesta avui ‘Contra les retallades en educació’

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha assegurat avui que “pels socialistes catalans, la mobilització d’avui del sector educatiu contra les retallades en educació és l’expressió d’un malestar profund, en especial a l’escola pública”, a la què el partit dona suport assistint a la manifestació que s’ha fet avui a Barcelona amb el lema ‘Contra les retallades en educació’. Des de la manifestació de Barcelona, on també han assistit en secretari d’Educació del PSC, Josep Mayoral, i el portaveu parlamentari, Daniel Font, Collboni ha defensat el sistema educatiu com “un dels pilars fonamentals del nostre sistema de Benestar i del nostre model social, que entén l’educació com una garantia per la igualtat d’oportunitats”.

En declaracions als mitjans de comunicació, Jaume Collboni ha criticat les retallades “lineals i poc intel•ligents” que s’estan portant a terme des dels Governs de Catalunya i d’Espanya, que “no estan suposant en absolut ni una millora del sistema ni la seva capacitat d’adaptació a un entorn d’austeritat”. El portaveu socialista ha insistit en la necessitat que la comunitat educativa sigui consultada i participi en les decisions sobre com s’ha de gastar millor els recursos que s’hi destinen, “sempre amb l’objectiu de fer el sistema sostenible i garantint que continuï sent un dels pilars fonamentals del nostre Estat del Benestar”.

Per la seva banda, la secretària d’Universitats i Recerca del PSC, Pilar Díaz, ha afirmat que “avui estem vivint una jornada històrica de vaga en l’àmbit de l’educació. Històrica perquè està convocada per tots els sindicats i en tots els sectors educatius”. “Mal negoci per a un país començar retallant en educació. En tots els sectors, però particularment en l’àmbit universitari, és un atac a la igualtat en l’accés i a la qualitat del sistema públic”, ha afegit.

Segons la dirigent socialista, “fins fa ben poc, aquest país presumia d’haver produït la generació més ben preparada de la història. En poc temps n’hi ha hagut prou per convertir la generació millor preparada en una generació perduda”. Díaz creu que “hi ha infinites alternatives per retallar en moment de crisi econòmic abans de retallar un sol cèntim en el sistema educatiu. Però l’actual govern sembla estar obsessionat pel sistema financer. “Malauradament, hauria d’estar obsessionat per l’educació”.

Posted on Mai 22, 2012, in Noticies and tagged , , . Bookmark the permalink. Deixa un comentari.

Deixa un comentari